Om

Om oss

Företaget

Candera är ett energikonsultbolag med säte i Göteborg som funnits sedan 2017.


Företaget grundades av Andreas Ekstrand som arbetat i byggsektorn i över 18 år. Andreas började som husbyggare efter sin byggingenjörsutbildning på Chalmers och har under åren anammat ett antal olika yrkesroller som t.ex. projektledare, KA-ansvarig, projekteringsledare, energiexpert och energisamordnare. För att knyta an energifrågorna till projekten han jobbade i och erbjuda en lösning på ökade energikrav startade Andreas Candera AB år 2017.   


Sedan dess har företaget utökat sina tjänster och 2021 kunde företaget anställa en ny medarbetare, Adrian Lopez Pochat.  


Candera strävar ideligen efter att besitta den spetskompetens inom energi- och miljöfrågor som byggbranschen behöver för att möta framtidens krav. Regelbunden utbildning är ett centralt inslag som företaget tror starkt på.


I egenskap av ett mindre bolag är Candera mycket tillgängliga, effektiva och ekonomiskt konkurrenskraftiga. Kontakt med företaget sker alltid direkt via Andreas eller Adrian.
Medarbetare

Adrian

Energispecialist, certifierad totalkonsult, Miljöbyggnad, energiberäkning, energisamordning, dagsljusutredning.

Adrian är en sprallig halvspanjor som ägnar sin fritid åt cykling, klättring, dans och diverse andra aktiviteter som inkluderar rörelse. Som tur är kan han vila sina ben när han är på jobbet och simulerar byggnaders energianvändning, inneklimat och gud vet vad!

Dagliga utmaningar inkluderar: sitta still med benen så att även Johan kan arbeta, hålla sig uppdaterad kring de senaste nyheterna i branschen och möjligtvis effektivisera arbetsflödet ytterligare en smula. 

För att utvecklas och komma framåt har Adrian hängett sig till kurser i digital marknadsföring och är numera ansvarig för företagets hemsida och digitala strategi (att anamma rollen som kontorets fredagsfika-ansvarige är endast ett side-gigg, om än ett uppdrag av stor signifikans!)

Adrian är utan tvekan den mest matglade på kontoret, men väger upp sitt frossande genom att alltid transportera sig på sin mountainbike.  


Andreas

Byggingenjör, certifierad Svanen-samordnare, projektledare, KA-uppdrag, täthetsprovning, energiberäkning, Miljöbyggnad. 

Andreas är uppvuxen i Kumla men flyttade till Göteborg för studier på Chalmers 2003. Sen 2019 bor han i metropolen Bua med sin fru och två barn.


Andreas är en lycklig överlevare av det så kallade "bygga-hus-skaffa-barn-driva-eget" experimentet. Givetvis hade det aldrig gått utan hjälp från sin fantastiska fru Amanda! 


Sedan 2007 har Andreas drivit egna bolag inom byggentreprenad och konsultbranschen. Genom att regelbundet anta nya utmaningar har han nu byggt upp en arsenal av tjänster och kompetenser liknande inget mindre än Bonniers Uppslagsverk. 


Trots detta kan Andreas beskrivas som en ödmjuk man utan överflödig prestige. 

Henrik

LIA-praktikant energi, miljö och processteknik.

Energiberäkning, energisamordning, dagsljusutredning.

Jesper
Magister inom hållbara energisystem med holistisk syn på energi, klimat och miljö till en byggbransch i förändring.